Angry Birds ja menestys sen takana

Jokainen meistä varmasti tietää mikä on Angry Birds. Se on yksi aikamme menestyneimmistä brändeistä, joka toimii myös meidän suomalaisten ylpeyden aiheena. Se on varmasti Nokian jälkeen yksi menestyneimmistä brändeistämme. Jokainen on pelannut kyseistä peliä joskus ja nykyään pikkupojat ja tytöt ovat täysin pelin ja brändin hurmiossa. Jokainen tavara mikä hankitaan repusta kenkiin asti pitää olla Angry Birds logolla varustettu, jotta sen kehtaa ottaa kouluun mukaan. Kuvia Angry Birdistä näkyy kaikkialla ja se tunnetaan jokaisessa maassa. Angry Birds on oikeastaan kaikessa. Brändillä on tuotettuna tavaroita, vaatteita, laukkuja, leluja ja jopa leikkipuistoja heidän teemallaan. Tämä kyseinen brändi on yksi maailman tunnetuimmista ja sen tuotteista löytyy loputon valikoima. Kyseinen logo nimittäin näkyy kirjaimellisesti jokaisessa paikassa. Tässä artikkelissa perehdymmekin siihen, että miten yhdestä pienestä pelistä tuli maailman kuulu kaikkialle tuotantoon ulottuva brändi.

Mikä on Angry Birds?

Angry Birds on pelisarja, jossa edetään tasolta toiselle, tuhoamalla rakennelmia. Pelin maskottina ja ns. heittotyökaluina toimivat erinäköiset vihaiset linnut, joita ammutaan ritsan avulla kohti rakennuksia. Näillä vihaisilla linnulla on tarkoitus tuhota rakennuksia ja sikoja, jolloin sitä kautta yritetään saada mahdollisimman paljon pisteitä tuhotuista osista. Tarpeeksi pisteitä saatuaan edetään seuraavalle tasolle, joka on aina hieman edellistä haastavampi. Peli on pulmapeli, jossa täytyy yrittää löytää erinäköisiä taktikoita ampua, jotta lintu osuu mahdollisimman hyvään kohtaan ja tuhoaa tarpeeksi suuren määrän rakennusta. Lintujen on tarkoitus tällä tavalla yrittää pelastaa munansa vihreiltä sijoilta, jotka ovat menossa tuhoamaan niitä. Jokaisella tasolla on ennalta määrätty minimipistemäärä, jonka ylittämisellä pääsee etenemään seuraavalle tasolle. Pisteiden mukaan saadaan tähtiä, joista näkee kuinka hyvin kyseisellä tasolla menestyi. Tähtiä on nollasta kolmeen. Onlinena pelatessa on myös mahdollista pelata kavereiden kanssa, jolloin jokaisella tasolla on nähtävissä kavereiden suoritukset.

Mistä kyseinen Angry Birds-brändi sai sitten alkunsa?

Ensimmäisenä voi tietenkin mainita, että se on suomalaisen Rovion tekemä peli. Peli sai alkunsa vuonna 2009 ja se julkaistiin aluksi Applen käyttöjärjestelmille. Se oli oikeastaan menestys jo heti ensimmäisestä pelistä lähtien, jolloin se myi puolenvuoden aikana jopa yli 6,5 miljoonaa kopiota. Tämän seurauksena peli laajeni jokaiselle käyttöjärjestelmälle ja tuli entistäkin suositummaksi. Pelin on julkaissut Clickgamer.com Chillingo Ltd. ja suunnittelijana on toiminut Jaakko Iisalo. Pelin tuottajina taas toimivat Raine Mäki, Harri Grönberg ja Mikko Häkkinen. Kaikkien tunnistaman tunnusmusiikin on taas säveltänyt Ari Pulkkinen.

Mistä kyseinen Angry Birds-brändi sai sitten alkunsa?

Nykyään peli taas toimii jokaisessa käyttöjärjestelmässä ja siitä on tehty lukuisia erilaisia versioita ja pelejä. Näiden kaikkien kokonaiskopiomäärä on ylittänyt yli miljardin, joka on jo erittäin hyvä luku. Kyseinen peli on ollut kaikkein myydyn pelisovellus Applella jopa 67 eri maassa, jonka jälkeen se pääsi jopa Facebookin pelivalikoimaan hieman muutettuna. Facebookissa peli toimii nimellä Angry Birds Friends, joka vastaa oikeastaan kaikilta ominaisuuksiltaan alkuperäistä kännykkä peliä. Peli aloitti toimintansa mobiilipelinä, jonka jälkeen se on laajentunut oikeastaan jokaiselle laitteelle. Pelin teemasta on taas luotu todella iso määrä erilaisia oheistuotteita, jotka valtaavat markkinat todella monessa maassa. Oheistuotteina on myös jopa luotu kokoillan piirretty elokuva, joka kasvatti todella suuren katsojamäärän. Lintujen tarina on melkein käsin kosketeltava jokaisessa pelissä ja oheistuotteessa. Kokoillan elokuva on nimeltään Angry Birds -elokuva ja se on kuvattu myös 3D:nä. Elokuvat lisäksi televisiossa on pyörinyt vuodesta 2013 lähtien Angry Birdsien oma animaatiosarja.