Liike Nyt

Liike Nyt on uusi Eduskuntaan pyrkivä kansanedustus ryhmä, jonka ajatuksena on tehdä päätöksiä paremmin. Heidän sivuillaan kyseenalaistetaan sitä, että koko kansaa koskevat päätökset tehdään pienessä sisäpiirissä ja liike hakeekin kantaa siihen, että päätöksiä pitäisi tehdä enemmän vuorovaikutuksessa keskenään koko kansan voimin. Liike ei pidä siitä, että nykyään eduskunnassa istuu sellaisia henkilöitä, jotka ovat myös istumassa muun muassa kunnanvaltuustossa ja haluaa pyrkiä eroon kaksoisrooleista poliittisella kentällä. Liike on listannut sivuilleen kuusi perusperiaatetta, johon jokainen mukana oleva itsensä allekirjoittaa. Nämä ovat perus periaatteet ja niiden sisällä voi muhia erilaiset poliittiset mielipiteet Liikkeen sisällä, joita ryhmä ei koe uhkana vaan mahdollisuutena erilaisiin oivalluksiin. Kuusi periaatetta ovat hyvinkin suurpiiteiset ja poliittisesti kovinkin tasapaksut peruslupaukset. Mutta ovat kuitenkin täyttä asiaa. Niistä ensimmäinen on se, että jokaisesta on pidettävä huolta. Toisena se, että markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa. Lauseessa kuitenkin painotetaan, että sen sääntöjen on oltava reilut. Kolmantena pointtina on ilmastonmuutos. Liikkeen jäsenet toteavat, että ilmastonmuutos on totta ja kaikki poliittisetkin päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Neljäs perus periaatteista on se, että yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa. Toisista viimeisenä pointtina on yksilön arvostaminen ja viimeisenä Eurooppa-myönteisyys.

Keitä me olemme?

Liike Nyt alulle panijat ovat mediassa paljon esillä oleva liikemies Hjallis Harkimo, hallintotieteiden maisteri Karoliina Kähönen, oikeustieteen lisensiaatti Mikael Jungner,  medianomi Sarian Antila, toimittaja Tuomas Embuske, kauppatieteiden maisteri Helene Auramo ja yrittäjä Alex Nieminen. Liike Nyt perustettiin huhtikuussa 2018 ja se on sitoutumaton kansanliike. Elokuussa mukaan rivistöön liittyivät myös Jethro Rostedt, joka tunnetaan juontajana sekä myöskin kiinteistövälittäjänä sekä yrittäjä Sedu Koskinen. Hjallis Harkimon pääsääntöisesti rahoittama Liike Nyt on tällä hetkellä sellaisessa vaiheessa, että etsii rahoittajia myös muualta sen jälkeen kun ilmoitti asettavansa edustajia ehdolle 2019 eduskuntavaaleihin. Kritiikiltä ei kuitenkaan Hjallis ole säästynyt, sillä erottuaan Kokoomuksen riveistä hänen toimiansa on kommentoitu narsistiseksi ja Liike Nytin olevan keski-ikäisten hyväosaisten miesten kapinaliike. Yleisesti perinteiseen politiikkaan ja sen koneistoon ollaan Suomessa jo kyllästytty ja kangistuneisiin kaavoihin kaivataan kipeästi muutoksia. Perussuomalaisten epäonnistuneen muutoksen tuulien ylläpidon jälkeen on jo aika saada uutta tulta muutoksen purjeisiin. Nähtäväksi jää, kuinka uusi kansanliike saa mediahuomiota, ja mihin suuntaan. Sillä turhauttavan totta on sekin, että media tämänkin pelin itselleen pyöräyttää ja tekee liikkeestä juuri sen näköisen kansalle kuin vaan haluaa. Jos kansanliike haluaa siis onnistua, on heidän saatava median päättäjät puolelleen ja tämä taas tarkoittaa, että korruptoituneet valtamediamme muun muassa Kokoomuslaiseksi tituleerattu Aamulehti ei varmasti lähde heidän kelkkaansa mukaan. Suomessa pureva valtamedian valta on äärettömän suuri ja jos tuota monsteri koneistoa ei saada purettua, on se aivan se ja sama vaikka kuka yrittää muutoksia tehdä, ei ne tule onnistumaan ennen kuin median valtakoneiston pyörään saadaan jättimäinen halko väliin.

Miten tulla mukaan toimintaan?

Liike Nytillä on aktiiviset Facebook-sivustot, joissa voi avoimesti olla mukana ja keskustella liikkeen antamista kysymyksistä ja olla mukana toiminnassa. Sen lisäksi nettisivuilla voi ryhtyä vaikuttajaksi ja ottaa osaa jättämällä yhteystietonsa ja liittyä sähköpostilistalle mukaan. Sellaiset henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita eduskuntavaaliehdokkuudesta voivat myös jättää yhteystietojansa ja nimen, sähköpostin sekä vaalipiirin lisäksi tarvitsee myös kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi itsestänsä viestikenttään. Mukaan voi siis tulla monella eri tavalla ja mahdollisuudet vaikuttaa ovat jäsenillä ja kannattajilla.